Зајакнувач на текстура на база на влакна кој може да се користи и со топли и ладни процеси. Помага во подобрувањето на текстурата на желато со тоа што е послатко и покомпактно, го намалува ефектот на сјај на површината, го забавува топењето и ја подобрува хранливата вредност на желато
Подобрувач на масти кој може да се користи и во топли и ладни процеси. Ја подобрува текстурата на желато со тоа што ја прави послаба, ја подобрува неговата структура, правејќи ја потопла по вкус и забавувајќи го топењето на дисплејот.
Ова е производ од ладен процес, без масти и со автентичен вкус на познатиот американски десерт. Овој вкусен прав е исто така одличен за додавање природен вкус на печива.
Протеински подобрувач на текстурата кој може да се користи во ладни или топли процеси. Ја подобрува структурата на желатото, давајќи му компактна структура, и подолг временски временски долг временски временски растојаие во витрината.
Подобрувач на текстурата во форма на паста која ќе се користи во процесот на студ. Ја подобрува структурата на желатото, особено желатото со вкус на овошје, бидејќи ја зголемува кремаста и обвивка.
Несовладливиот вкус на PreGel Yogurt, најпознатиот јогурт желато во светот. Исто така е совршен за додавање специјален вкус на многу десерти од пециво.
Топла процесна база која се карактеризира со висока содржина на немасни млечни цврсти материи; со нежен вкус на млеко, оваа основа дава одличен желато кој никогаш нема сјајна површина.