Зајакнувач на текстура на база на влакна кој може да се користи и со топли и ладни процеси. Помага во подобрувањето на текстурата на желато со тоа што е послатко и покомпактно, го намалува ефектот на сјај на површината, го забавува топењето и ја подобрува хранливата вредност на желато
Концентрирана Паста создадена со најпознатото чоколадо од Пиемонте, пофалувајќи се со неодолив вкус на какао и лешници совршени и за желато и за креациите на пециво.
Совршена паста за создавање сладолед со интензивна боја. Вкусот на оваа паста е богат и комплетен, се состои од главниот вкус на ванила во комбинација со аромата на цитрусни овошја.
Подобрувач на текстурата во форма на паста која ќе се користи во процесот на студ. Ја подобрува структурата на желатото, особено желатото со вкус на овошје, бидејќи ја зголемува кремаста и обвивка.
Протеински подобрувач на текстурата кој може да се користи во ладни или топли процеси. Ја подобрува структурата на желатото, давајќи му компактна структура, и подолг временски временски долг временски временски растојаие во витрината.